Монгол үндэсний баяр цагаан сар айсуй. Жилдээ нэг удаа ураг төрлөө мэдэлцэн, ахмад буурлууддаа хүндэтгэн золгодог утга төгөлдөр баяр. Гэхдээ баярын үеэр болзошгүй эрсдэлээс хэрхэн урьдчилан сэргийлэх үүднээс талаарх мэдээллийг бэлтгэлээ.
Баяр ёслолын үеэр хоол хүнсэндээ анхаарах зүйлс:
- Хоол хүнсээ баталгаат дэлгүүрээс худалдан авах, хугацааг шалгах
- Салат, түргэн муудах хүнсийг хэрэглэх хэмжээгээр тухай бүрд нь бэлтгэн хэрэглэх
- Хоол хүнс бэлтгэхдээ болсон болон түүхий хүнсийг тусгаарлах
- Хоол хүнсээ хөргөгчинд хадгалах
- Давс, сахар, өөх тосыг хэт их хэрэглэхээс татгалзах
- Хоолоо хэтрүүлэн идэхгүй байхад анхаараарай
Монгол үндэсний баяр цагаан сар айсуй. Жилдээ нэг удаа ураг төрлөө мэдэлцэн, ахмад буурлууддаа хүндэтгэн золгодог утга төгөлдөр баяр. Гэхдээ баярын үеэр болзошгүй эрсдэлээс хэрхэн урьдчилан сэргийлэх үүднээс талаарх мэдээллийг бэлтгэлээ.
Баяр ёслолын үеэр хоол хүнсэндээ анхаарах зүйлс:
- Хоол хүнсээ баталгаат дэлгүүрээс худалдан авах, хугацааг шалгах
- Салат, түргэн муудах хүнсийг хэрэглэх хэмжээгээр тухай бүрд нь бэлтгэн хэрэглэх
- Хоол хүнс бэлтгэхдээ болсон болон түүхий хүнсийг тусгаарлах
- Хоол хүнсээ хөргөгчинд хадгалах
- Давс, сахар, өөх тосыг хэт их хэрэглэхээс татгалзах
- Хоолоо хэтрүүлэн идэхгүй байхад анхаараарай