Бибимбапын нэг давуу тал нь ямар ч ногоо ашиглаж болно. Хөргөгчөө цэвэрлэнгээ, байгаа ногоогоороо маш АМАРХАН бөгөөд АМТТАЙ бибимбап хийж идээрэй. (Порц: 2)
Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл
Орц:
Мах амтлах:
- Үхрийн мах – 100гр
- Сахар – 2 х.х
- Алимны цуу – 1 ц.х
- Соя соус – 2 ц.х
- Гүнжидийн тос – 1 ц.х
- Перц
Соус:
- Алим – тал
- Сармис – 1 хумс
- Сонгино – тал
- Лимоны шүүс – 1 ц.х
- Сахар – 1 ц.х
- Гочужанг – 2 х.х
- Дурын хүнсний ногоонууд
- Гүнжидийн тос
- Давс
- Өндөг
- Агшаасан будаа
Хийх заавар:
1. Будаагаа ердийн будаа агшаах аргаар агшаана.
2. Үхрийн махаа алимны цуу, соя соус, сахар, перц, гүнжидийн тостой сайтар холиод таглан, хөргөгчинд 30 минут дарна. Ингэснээр мах зөөлөрч, гоё амттай болно.
3. Соус: алим, сонгино, сармис, сахар, лимоны шүүс, гочужанаа холиод блэндэрдэнэ. Энэ нь илүү амттай болдог ч хүсвэл гочужанаа дангаар нь соусаар хэрэглэж болно.
4. Ногоогоо дан дангаар нь гүнжидийн тосонд чимх давстай хуурч болгоно. Дуяаг буцалж буй усанд 2 минут хийж болгоно. Түүхийгээр нь бас идэж болдог.
5. Махаа хуурч болгоно.
6. Зориулалтын чулуун аягаа гүнжидийн тосоор тослоод, плиткан дээрээ тавина. Болсон будаагаа хийгээд, ширүүн гал дээр тохируулна.
7. Одоо ногоо болон махаа дээр нь өрнө. Бараан өнгөтэй ногооны хажууд цайвар өнгийн ногоо гэх мэтээр алаглуулан тавих нь гоё харагддаг.
8. Дээрээс нь соусаа хийгээд, нэг талаар нь шарсан өндгөө тавиад боллоо.
9. Будаа нь доороо бага зэрэг түлэгдвэл гоё амт оруулдаг бөгөөд хэр удаан гал дээр байлгахыг та шийднэ.
Хоолны бусад жоруудыг:
Youtube: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Facebook: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Instagram: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Бибимбапын нэг давуу тал нь ямар ч ногоо ашиглаж болно. Хөргөгчөө цэвэрлэнгээ, байгаа ногоогоороо маш АМАРХАН бөгөөд АМТТАЙ бибимбап хийж идээрэй. (Порц: 2)
Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл
Орц:
Мах амтлах:
- Үхрийн мах – 100гр
- Сахар – 2 х.х
- Алимны цуу – 1 ц.х
- Соя соус – 2 ц.х
- Гүнжидийн тос – 1 ц.х
- Перц
Соус:
- Алим – тал
- Сармис – 1 хумс
- Сонгино – тал
- Лимоны шүүс – 1 ц.х
- Сахар – 1 ц.х
- Гочужанг – 2 х.х
- Дурын хүнсний ногоонууд
- Гүнжидийн тос
- Давс
- Өндөг
- Агшаасан будаа
Хийх заавар:
1. Будаагаа ердийн будаа агшаах аргаар агшаана.
2. Үхрийн махаа алимны цуу, соя соус, сахар, перц, гүнжидийн тостой сайтар холиод таглан, хөргөгчинд 30 минут дарна. Ингэснээр мах зөөлөрч, гоё амттай болно.
3. Соус: алим, сонгино, сармис, сахар, лимоны шүүс, гочужанаа холиод блэндэрдэнэ. Энэ нь илүү амттай болдог ч хүсвэл гочужанаа дангаар нь соусаар хэрэглэж болно.
4. Ногоогоо дан дангаар нь гүнжидийн тосонд чимх давстай хуурч болгоно. Дуяаг буцалж буй усанд 2 минут хийж болгоно. Түүхийгээр нь бас идэж болдог.
5. Махаа хуурч болгоно.
6. Зориулалтын чулуун аягаа гүнжидийн тосоор тослоод, плиткан дээрээ тавина. Болсон будаагаа хийгээд, ширүүн гал дээр тохируулна.
7. Одоо ногоо болон махаа дээр нь өрнө. Бараан өнгөтэй ногооны хажууд цайвар өнгийн ногоо гэх мэтээр алаглуулан тавих нь гоё харагддаг.
8. Дээрээс нь соусаа хийгээд, нэг талаар нь шарсан өндгөө тавиад боллоо.
9. Будаа нь доороо бага зэрэг түлэгдвэл гоё амт оруулдаг бөгөөд хэр удаан гал дээр байлгахыг та шийднэ.
Хоолны бусад жоруудыг:
Youtube: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Facebook: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Instagram: Home Cook – Гэртээ Тогооч