Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн Хоол судлалын төвөөс Монгол хүний биеийн онцлогт тохирсон өглөөний цайны жорыг танилцуулж байна. Тус цэс нь зөөхий, хар талх, хөөрүүлсэн сүү зэргээс бүрдэнэ.
Өглөө бүр цайгаа ууж хэвших нь таргалалтаас сэргийлэх ач холбогдолтой.
Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн зөвлөж буйгаар насанд хүрсэн хүн хоол хүнсээр авбал зохих хоногийн илчлэг нь дунджаар 2100-2500 ккал байх ёстой. Үүнийг 100 хувь гэж үзвэл,
- Өглөө 20-25 хувь,
- Их, бага үдэд 10-15 хувь,
- Их үдэд 35-40 хувь,
- Орой 15-20 хувиас ихгүй гэж тооцон хоол хүнсээ тохируулан хэрэглэх ёстой юм байна.
Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн Хоол судлалын төвөөс Монгол хүний биеийн онцлогт тохирсон өглөөний цайны жорыг танилцуулж байна. Тус цэс нь зөөхий, хар талх, хөөрүүлсэн сүү зэргээс бүрдэнэ.
Өглөө бүр цайгаа ууж хэвших нь таргалалтаас сэргийлэх ач холбогдолтой.
Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгийн зөвлөж буйгаар насанд хүрсэн хүн хоол хүнсээр авбал зохих хоногийн илчлэг нь дунджаар 2100-2500 ккал байх ёстой. Үүнийг 100 хувь гэж үзвэл,
- Өглөө 20-25 хувь,
- Их, бага үдэд 10-15 хувь,
- Их үдэд 35-40 хувь,
- Орой 15-20 хувиас ихгүй гэж тооцон хоол хүнсээ тохируулан хэрэглэх ёстой юм байна.