Эрдэмтэд судалгаа хийсний үр дүнд чипс буюу шарсан төмс нь гурваас дөрвөн настай хүүхдийн эрүүл мэндэд хортой болохыг тогтоожээ. Учир нь энэ насандаа хүүхдийн тархи идэвхтэй хөгждөг учраас хүүхдийн танин мэдэхүйн үйл явц, тархи мэдрэлийн эсийн хөгжилд сөргөөр нөлөөлдөг байна.
Мөн чипсэнд натрийн глутамат болон амт оруулагч нэмэлтээр орсон байдаг бөгөөд энэ нь донтуулах төрлийн бодис юм. Улмаар тухайн хүнд чипсыг байнга идэх хүсэл төрдөг ажээ.
Түүнчлэн энэхүү бүтээгдэхүүнд их хэмжээний өөх тос болон халуун тосонд үүсдэг канцероген хэмээх бодис бий болдог ажээ. Их хэмжээний илчлэг агуулсан учраас таргалалт, чихрийн шижин үүсгэх гол хүчин зүйл болдог байна.
Эрдэмтэд судалгаа хийсний үр дүнд чипс буюу шарсан төмс нь гурваас дөрвөн настай хүүхдийн эрүүл мэндэд хортой болохыг тогтоожээ. Учир нь энэ насандаа хүүхдийн тархи идэвхтэй хөгждөг учраас хүүхдийн танин мэдэхүйн үйл явц, тархи мэдрэлийн эсийн хөгжилд сөргөөр нөлөөлдөг байна.
Мөн чипсэнд натрийн глутамат болон амт оруулагч нэмэлтээр орсон байдаг бөгөөд энэ нь донтуулах төрлийн бодис юм. Улмаар тухайн хүнд чипсыг байнга идэх хүсэл төрдөг ажээ.
Түүнчлэн энэхүү бүтээгдэхүүнд их хэмжээний өөх тос болон халуун тосонд үүсдэг канцероген хэмээх бодис бий болдог ажээ. Их хэмжээний илчлэг агуулсан учраас таргалалт, чихрийн шижин үүсгэх гол хүчин зүйл болдог байна.