Зуны аагим халуун үргэлжилж буй энэ өдрүүдэд хүмүүс төрөл бүрийн хүйтэн уух зүйлсээр сэрүүцэж байна. Тэдгээрийн дотор мөстэй кофенууд хэдийнээ өөрсдийн байр суурийг олж өдрийн турш бидний эрч хүчээ сэлбэх үнэнч туслах маань болжээ.
Тэгвэл та найруулдаг кофег зөвхөн халуунаар уух албагүй гэдгийг мэдэх үү? Зуны халуун өдөр өөртөө NESCAFÉ Frappé бэлэглэн сэрүүн мэдрэмжийг аваарай.
Frappé гэж юу вэ?
Frappé гэдэг нь франц хэлнээс утгачлан орчуулбал “мөстэй унд” гэсэн үг юм. Ихэвчлэн ус, эспрессо, элсэн чихэр, сүү, мөс зэргийг холин сэгсрэх, блендердэх зэргээр бэлтгэн хийдэг. Үүний дараа whipped cream буюу сүүн кремээр чимэглээд хүссэн чихэрлэг соусаараа амт нэмэн өндөр шилэн стаканд уудаг.
Уламжлалт Frappé нь кофегоор хийгддэг хэдий ч энэ нь заавал тийм байх ёсгүй гэнэ. Зарим газар цай, жүүс төдийгүй халуун шоколадаар хийх тохиолдол ч бий.
Frappé дэлхий дахинд
Та аль оронд байгаагаас хамаарч Frappé нь өөр өөр байдаг. Грект Frappé-г найруулдаг кофе, элсэн чихэр, ус, сүү зэргийг холин коктейл шейкерт хийн сэгсрээд хөөсрүүлж бэлтгэдэг. Харин Болгар улсад энгийн усны оронд хийжүүлсэн ус хийх нь энгийн үзэгдэл. Дани улсад усыг сүүгээр орлуулдаг бол Сербид Frappé-г зөвхөн сүү эсвэл зайрмагтай хольж хийдэг. Харин бусдаас хамгийн их ялгаатай төрөл нь АНУ-н Бостон хотод хийгддэг ба зайрмагтай милк-шейкийг фрап (frap) гэж дууддаг байна.
Иймд хэрвээ та Frappé-д дуртай бол хаана байгаагаасаа шалтгаалан таны бодсоноос өөр уух зүйл ирж магадгүй шүү.
Тэгвэл NESCAFÉ Gold® кофег үйлдвэрлэгч Nestlé компани нь Frappé-гийн түүхтэй хэрхэн холбогддог вэ?
Frappé-н үүх түүх
Frappé нь анх 1957 онд Грекийн Фесаллоники Олон Улсын үзэсгэлэн яармагийн үеэр олны хүртээл болсон байна. Тухайн үед Nestlé компанийн ажилтнууд хүүхдүүдэд сүүтэй найруулдаг шоколад сэгсэрч бэлтгэх аргыг үзүүлж байжээ. Завсарлагааныхаа үеэр тэд кофе найруулах гэсэн боловч халуун ус байхгүйг анзаарч оронд нь хүйтэн усанд кофе, мөс хийн сэгсэрч ууснаар Frappé мэндэлсэн юм. Nestlé компанийн туслах ажилтны жороор бүтсэн Frappé нь Грекд одоо ч их алдартай байдаг төдийгүй дийлэнх кофе шопуудад худалдаалдаг билээ.
Shake up your summer with NESCAFÉ Gold®
NESCAFÉ Gold®, сүү, мөс болон хүссэн орцоо нэмж амтлаад сэрүүн ундаа бэлэн болно. NESCAFÉ Gold® кофегоор амтат Frappé хийх ийм амархан.
Амтат жоруудаас туршиж үзэхийг хүсвэл ЭНД дарж ороорой.
Сэгсрэгч буюу shaker байхгүй гэж санаа зовж байвал танд зүгээр л айл бүрд байдаг тагтай сав, шил, болон бусад ямар ч холигч байхад хангалттай.
Зуны аагим халуун үргэлжилж буй энэ өдрүүдэд хүмүүс төрөл бүрийн хүйтэн уух зүйлсээр сэрүүцэж байна. Тэдгээрийн дотор мөстэй кофенууд хэдийнээ өөрсдийн байр суурийг олж өдрийн турш бидний эрч хүчээ сэлбэх үнэнч туслах маань болжээ.
Тэгвэл та найруулдаг кофег зөвхөн халуунаар уух албагүй гэдгийг мэдэх үү? Зуны халуун өдөр өөртөө NESCAFÉ Frappé бэлэглэн сэрүүн мэдрэмжийг аваарай.
Frappé гэж юу вэ?
Frappé гэдэг нь франц хэлнээс утгачлан орчуулбал “мөстэй унд” гэсэн үг юм. Ихэвчлэн ус, эспрессо, элсэн чихэр, сүү, мөс зэргийг холин сэгсрэх, блендердэх зэргээр бэлтгэн хийдэг. Үүний дараа whipped cream буюу сүүн кремээр чимэглээд хүссэн чихэрлэг соусаараа амт нэмэн өндөр шилэн стаканд уудаг.
Уламжлалт Frappé нь кофегоор хийгддэг хэдий ч энэ нь заавал тийм байх ёсгүй гэнэ. Зарим газар цай, жүүс төдийгүй халуун шоколадаар хийх тохиолдол ч бий.
Frappé дэлхий дахинд
Та аль оронд байгаагаас хамаарч Frappé нь өөр өөр байдаг. Грект Frappé-г найруулдаг кофе, элсэн чихэр, ус, сүү зэргийг холин коктейл шейкерт хийн сэгсрээд хөөсрүүлж бэлтгэдэг. Харин Болгар улсад энгийн усны оронд хийжүүлсэн ус хийх нь энгийн үзэгдэл. Дани улсад усыг сүүгээр орлуулдаг бол Сербид Frappé-г зөвхөн сүү эсвэл зайрмагтай хольж хийдэг. Харин бусдаас хамгийн их ялгаатай төрөл нь АНУ-н Бостон хотод хийгддэг ба зайрмагтай милк-шейкийг фрап (frap) гэж дууддаг байна.
Иймд хэрвээ та Frappé-д дуртай бол хаана байгаагаасаа шалтгаалан таны бодсоноос өөр уух зүйл ирж магадгүй шүү.
Тэгвэл NESCAFÉ Gold® кофег үйлдвэрлэгч Nestlé компани нь Frappé-гийн түүхтэй хэрхэн холбогддог вэ?
Frappé-н үүх түүх
Frappé нь анх 1957 онд Грекийн Фесаллоники Олон Улсын үзэсгэлэн яармагийн үеэр олны хүртээл болсон байна. Тухайн үед Nestlé компанийн ажилтнууд хүүхдүүдэд сүүтэй найруулдаг шоколад сэгсэрч бэлтгэх аргыг үзүүлж байжээ. Завсарлагааныхаа үеэр тэд кофе найруулах гэсэн боловч халуун ус байхгүйг анзаарч оронд нь хүйтэн усанд кофе, мөс хийн сэгсэрч ууснаар Frappé мэндэлсэн юм. Nestlé компанийн туслах ажилтны жороор бүтсэн Frappé нь Грекд одоо ч их алдартай байдаг төдийгүй дийлэнх кофе шопуудад худалдаалдаг билээ.
Shake up your summer with NESCAFÉ Gold®
NESCAFÉ Gold®, сүү, мөс болон хүссэн орцоо нэмж амтлаад сэрүүн ундаа бэлэн болно. NESCAFÉ Gold® кофегоор амтат Frappé хийх ийм амархан.
Амтат жоруудаас туршиж үзэхийг хүсвэл ЭНД дарж ороорой.
Сэгсрэгч буюу shaker байхгүй гэж санаа зовж байвал танд зүгээр л айл бүрд байдаг тагтай сав, шил, болон бусад ямар ч холигч байхад хангалттай.