Монгол хоол урлахуйн нийгэмлэг БНТУ-ын ЭСЯ-тай хамтран ажиллаж, турк хоол хийх аргад суралцжээ. Туркийн элчин сайдын яамны тогооч Бурханэттин Доан тус нийгэмлэгийн урилгаар тогооч нарт нэг өдрийн хичээл заасан юм.
Тэрээр шөл, хоёр төрлийн хоол, амттан болон нарийн боов хийж үзүүлсэн юм. Турк үндэстний хоолны орцонд мах, гурил, сүү, тараг түлхүү хэрэглэдэг. Энэ үүднээс монголчуудтай ижил төстэй юм.
2014 онд байгуулагдсан Монголын хоол урлахуйн нийгэмлэг хоолыг урлаг талаас нь хөгжүүлэх зорилгоор тогооч нараа тогтмол сургалтад хамруулдаг байна.
Монгол хоол урлахуйн нийгэмлэг БНТУ-ын ЭСЯ-тай хамтран ажиллаж, турк хоол хийх аргад суралцжээ. Туркийн элчин сайдын яамны тогооч Бурханэттин Доан тус нийгэмлэгийн урилгаар тогооч нарт нэг өдрийн хичээл заасан юм.
Тэрээр шөл, хоёр төрлийн хоол, амттан болон нарийн боов хийж үзүүлсэн юм. Турк үндэстний хоолны орцонд мах, гурил, сүү, тараг түлхүү хэрэглэдэг. Энэ үүднээс монголчуудтай ижил төстэй юм.
2014 онд байгуулагдсан Монголын хоол урлахуйн нийгэмлэг хоолыг урлаг талаас нь хөгжүүлэх зорилгоор тогооч нараа тогтмол сургалтад хамруулдаг байна.