Хар цай уух нь чихрийн шижин өвчин даамжрахаас сэргийлэхэд тусладагийг Шотландын Дандийн их сургуулийн эрдэмтэд тогтоожээ.
Хар цайнд байдаг идэвхитэй полифенол гэдэг бодис чихрийн шижин өвчтэй хүнд шаардлагатай инсулиний үүрэг гүйцэтгэж чаддаг байна.
Насжихын хэрээр өвчлөх эрсдэл нь ихэсдэг хоёрдугаар бүлгийн чихрийн шижин өвчний эсрэг энэ цай онцгой үр нөлөөтэй ажээ.
Гэвч эмч инсулин бичиж өгсөн тэр өвчтөнүүд түүнийг их хэмжээний цай ууснаар орлуулахыг оролдох хэрэггүй гэж судалгааны удирдагчдын нэг Рина хэлсэн байна. "Бид чихрийн шижин өвчнийг эмчлэх өөр арга олох ажлын эхний шатанд л явж байна" гэж тэр онцлон тэмдэглэжээ.
Я.Сүхбаатар
Хар цай уух нь чихрийн шижин өвчин даамжрахаас сэргийлэхэд тусладагийг Шотландын Дандийн их сургуулийн эрдэмтэд тогтоожээ.
Хар цайнд байдаг идэвхитэй полифенол гэдэг бодис чихрийн шижин өвчтэй хүнд шаардлагатай инсулиний үүрэг гүйцэтгэж чаддаг байна.
Насжихын хэрээр өвчлөх эрсдэл нь ихэсдэг хоёрдугаар бүлгийн чихрийн шижин өвчний эсрэг энэ цай онцгой үр нөлөөтэй ажээ.
Гэвч эмч инсулин бичиж өгсөн тэр өвчтөнүүд түүнийг их хэмжээний цай ууснаар орлуулахыг оролдох хэрэггүй гэж судалгааны удирдагчдын нэг Рина хэлсэн байна. "Бид чихрийн шижин өвчнийг эмчлэх өөр арга олох ажлын эхний шатанд л явж байна" гэж тэр онцлон тэмдэглэжээ.
Я.Сүхбаатар