Та баярын идээ ундаагаа бэлдэхээр зэхэж байна уу?
Цагаан сарын баяраар цагаан сархад ширээн дээрээ тавихаас гадна хүрэлцэн ирсэн зочдодоо зориулж сайн чанарын дарсыг сонгох нь зүйтэй юм. Учир нь цагаан архи, виски тэргүүтэй идээ ундны дэргэд дарс зөөлөн амттайгаас гадна хоолны шингэцэд сайнаар нөлөөлдөг. Монголчууд эл баяраар бууз, зууш, ууцны мах тэргүүтэй илчлэг, өөх тостой хүнсийг нэг дор их хэмжээгээр хэрэглэдэг.
Сонирхуулахад, улаан дарсыг хамгийн ихээр хэрэглэдэг францчууд европын бусад орны иргэдтэй харьцуулахад хоол боловсруулах тогтолцооны эмгэгт өртөх нь бага байгааг судалгаа харуулсан байдаг. Гэтэл францчуудыг зөв хооллолтой гэж тодорхойлоход хэцүү, тэд өөх тос ихтэй, битүү болгосон хоол, илчлэг өндөртэй бяслаг, амттан зэргийг ихээр хэрэглэдэг. Ингээд эрдэмтэд судалсны эцэст францчуудын улаан дарсыг хоол хүнсэндээ тогтмол хэрэглэдэгт учир байгааг тогтоожээ.
Дарс нь хоол боловсруулах эрхтний системд дараах байдлаар нөлөөлдөг
Улаан дарс нь гэдэсний бактерт эерэг нөлөөтэй гэдгийг хүмүүс тэр бүр мэддэггүй. Хүнд ашигтай болон ашиггүй бактер гэж бий. Тэгвэл гэдэсний бактер нь хүний хоолны шингэцийг идэвхжүүлж, дархлааны үйл ажиллагааг зохицуулан тэнцвэржүүлж, K амин дэмийг төлжүүлэхэд тусалдаг.
Судлаачид багахан улаан дарс ч гэдэсний бактерт эерэг нөлөөтэй гэж үзжээ. Энэ нь согтууруулах төрлийн найрлаганд бус харин дарсанд байдаг, эрүүл мэндийг хамгаалагч гайхамшигт зүйл хэмээгддэг полифенол нэгдлээс шалтгаалдаг гэж үздэг байна.
Тиймээс баярын өдрүүдэд та уух ундаараа, зочин гийчнээ дайлахдаа, гарын бэлэг өгөхдөө ч САЙН ЧАНАРЫН ДАРСЫГ сонгоорой. Сайн чанарын хэмээн цохон зөвлөхийн учир нь уламжлалт баяраараа хайртай дотны хүмүүстээ идээ ундны дээд, хамгийн чанартайг барих нь чухал юм.
Та САЙН ЧАНАРЫН ДАРСНУУДЫГ "World wine"-ий салбар дэлгүүрүүдээс худалдан авах боломжтой.
"World wine" салбар дэлгүүрүүдийн хаяг:
Та баярын идээ ундаагаа бэлдэхээр зэхэж байна уу?
Цагаан сарын баяраар цагаан сархад ширээн дээрээ тавихаас гадна хүрэлцэн ирсэн зочдодоо зориулж сайн чанарын дарсыг сонгох нь зүйтэй юм. Учир нь цагаан архи, виски тэргүүтэй идээ ундны дэргэд дарс зөөлөн амттайгаас гадна хоолны шингэцэд сайнаар нөлөөлдөг. Монголчууд эл баяраар бууз, зууш, ууцны мах тэргүүтэй илчлэг, өөх тостой хүнсийг нэг дор их хэмжээгээр хэрэглэдэг.
Сонирхуулахад, улаан дарсыг хамгийн ихээр хэрэглэдэг францчууд европын бусад орны иргэдтэй харьцуулахад хоол боловсруулах тогтолцооны эмгэгт өртөх нь бага байгааг судалгаа харуулсан байдаг. Гэтэл францчуудыг зөв хооллолтой гэж тодорхойлоход хэцүү, тэд өөх тос ихтэй, битүү болгосон хоол, илчлэг өндөртэй бяслаг, амттан зэргийг ихээр хэрэглэдэг. Ингээд эрдэмтэд судалсны эцэст францчуудын улаан дарсыг хоол хүнсэндээ тогтмол хэрэглэдэгт учир байгааг тогтоожээ.
Дарс нь хоол боловсруулах эрхтний системд дараах байдлаар нөлөөлдөг
Улаан дарс нь гэдэсний бактерт эерэг нөлөөтэй гэдгийг хүмүүс тэр бүр мэддэггүй. Хүнд ашигтай болон ашиггүй бактер гэж бий. Тэгвэл гэдэсний бактер нь хүний хоолны шингэцийг идэвхжүүлж, дархлааны үйл ажиллагааг зохицуулан тэнцвэржүүлж, K амин дэмийг төлжүүлэхэд тусалдаг.
Судлаачид багахан улаан дарс ч гэдэсний бактерт эерэг нөлөөтэй гэж үзжээ. Энэ нь согтууруулах төрлийн найрлаганд бус харин дарсанд байдаг, эрүүл мэндийг хамгаалагч гайхамшигт зүйл хэмээгддэг полифенол нэгдлээс шалтгаалдаг гэж үздэг байна.
Тиймээс баярын өдрүүдэд та уух ундаараа, зочин гийчнээ дайлахдаа, гарын бэлэг өгөхдөө ч САЙН ЧАНАРЫН ДАРСЫГ сонгоорой. Сайн чанарын хэмээн цохон зөвлөхийн учир нь уламжлалт баяраараа хайртай дотны хүмүүстээ идээ ундны дээд, хамгийн чанартайг барих нь чухал юм.
Та САЙН ЧАНАРЫН ДАРСНУУДЫГ "World wine"-ий салбар дэлгүүрүүдээс худалдан авах боломжтой.
"World wine" салбар дэлгүүрүүдийн хаяг: