Бүх төрлийн самрууд "A", "Е", "В" аминдэм түүнчлэн кали, кальц, фосфор төмөр зэрэг бүхэл бүтэн бичил махбодийг агуулна.
Харьцангуй илчлэг ихтэй тул хэт их самар идэхгүй байвал зохих аж. Таны өдрийн хэрэгцээ 60 грамм самар байвал зохилтой гэнэ. Хэрвээ харшилтай бол самраас татгалзах хэрэгтэй. Мөн хүүхдэд самар өгөхөөс аль болох татгалзах хэрэгтэй.
Самрыг махтай хольж идэх, шөнө идэх нь эрүүл мэндэд муу гэнэ. Түүнчлэн самрыг хадгалахдаа хальстайг сонгох нь зөв аж. Хальстай самар өөрийнхөө шимт чанарыг ойролцоогоор хагас жил хүртэл хугацаанд дажгүй хадгалж чадна. Цэвэршүүлсэн самар өөрийнхөө шимт чанараа амархан алддаг аж.
Буруу хадгалсан нөхцөлд өөх тос нь хуршиж гашуун амттай болдог. Ийм самрыг хүнсэндээ хэрэглэвэл өвчлөх аюултайг сэрэмжлүүлж байна.
Д.Сүхбаатар
Бүх төрлийн самрууд "A", "Е", "В" аминдэм түүнчлэн кали, кальц, фосфор төмөр зэрэг бүхэл бүтэн бичил махбодийг агуулна.
Харьцангуй илчлэг ихтэй тул хэт их самар идэхгүй байвал зохих аж. Таны өдрийн хэрэгцээ 60 грамм самар байвал зохилтой гэнэ. Хэрвээ харшилтай бол самраас татгалзах хэрэгтэй. Мөн хүүхдэд самар өгөхөөс аль болох татгалзах хэрэгтэй.
Самрыг махтай хольж идэх, шөнө идэх нь эрүүл мэндэд муу гэнэ. Түүнчлэн самрыг хадгалахдаа хальстайг сонгох нь зөв аж. Хальстай самар өөрийнхөө шимт чанарыг ойролцоогоор хагас жил хүртэл хугацаанд дажгүй хадгалж чадна. Цэвэршүүлсэн самар өөрийнхөө шимт чанараа амархан алддаг аж.
Буруу хадгалсан нөхцөлд өөх тос нь хуршиж гашуун амттай болдог. Ийм самрыг хүнсэндээ хэрэглэвэл өвчлөх аюултайг сэрэмжлүүлж байна.
Д.Сүхбаатар