Испани үндэсний энэхүү хоол нь монгол хуушууртай адил бөгөөд үүнийг ихэвчлэн шарах шүүгээнд болон тосонд шарж болгодог.
Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл
Орц:
- Гурил - 320гр
- Масло - 150гр
- Өндөг - 1ш
- Давс - 1/2 ц.х
- Ус - 1/2 аяга
- Үхрийн мах - 500 гр
- Сонгино - 1ш
- Сармис - 3 хумс
- Орегано - 1 х.х
- Зира - 2 ц.х
- Чанасан өндөг - 2
- Үзэм - 1/4 аяга
- Ногоон сонгино
- Яншуй
Хийх заавар:
1. Гурилаа масло, давс, өндөг, устайгаа зуурч хөргөгчинд амраана.
2. Махаа амтлагч, сонгино, сармис, орегано, зира, давс, перцээр хуурч болгоод, галаа унтрааж хөргөнө.
3. Шарах шүүгээгээ 200С-д урьдчилан халаана.
4. Гурилаа хуушуурны гурилаас 2 дахин зузаан илдэнэ.
5. Махаа хийгээд амсарыг битүүлж чимхэнэ.
6. Өндгөөр арчаад, 20 минут шарах шүүгээнд шарна.
7. Хүссэн соусандаа дүрж иднэ.
Хоолны бусад жорыг:
Youtube: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Facebook: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Instagram: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Испани үндэсний энэхүү хоол нь монгол хуушууртай адил бөгөөд үүнийг ихэвчлэн шарах шүүгээнд болон тосонд шарж болгодог.
Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл
Орц:
- Гурил - 320гр
- Масло - 150гр
- Өндөг - 1ш
- Давс - 1/2 ц.х
- Ус - 1/2 аяга
- Үхрийн мах - 500 гр
- Сонгино - 1ш
- Сармис - 3 хумс
- Орегано - 1 х.х
- Зира - 2 ц.х
- Чанасан өндөг - 2
- Үзэм - 1/4 аяга
- Ногоон сонгино
- Яншуй
Хийх заавар:
1. Гурилаа масло, давс, өндөг, устайгаа зуурч хөргөгчинд амраана.
2. Махаа амтлагч, сонгино, сармис, орегано, зира, давс, перцээр хуурч болгоод, галаа унтрааж хөргөнө.
3. Шарах шүүгээгээ 200С-д урьдчилан халаана.
4. Гурилаа хуушуурны гурилаас 2 дахин зузаан илдэнэ.
5. Махаа хийгээд амсарыг битүүлж чимхэнэ.
6. Өндгөөр арчаад, 20 минут шарах шүүгээнд шарна.
7. Хүссэн соусандаа дүрж иднэ.
Хоолны бусад жорыг:
Youtube: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Facebook: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Instagram: Home Cook – Гэртээ Тогооч