gogo logo
  •  Мэдээ  
    •   Улс төр
    •   Эдийн засаг
    •   Эрүүл мэнд
    •   Соёл урлаг
    •   Спорт
    •   Нийгэм
    •   Бизнес
    •   Боловсрол
    •   Дэлхийд
    •   Технологи
    •   SOS
    •   Мөрөөдлийнхөө зүг
    •   Ногоон дэлхий
    •   GoGo ил тод байдал
    •   Өнөөдрийн вакцин ирээдүйн хамгаалалт
  •  GoGo булан  
    •   GoGo Cafe
    •   Гарааны бизнес
    •   Соёлын довтолгоо
    •   СEO
    •   Элчин сайд
    •   GoGo асуулт
    •   МЕГА ТӨСӨЛ
    •   ГУТАЛ
    •   Хүний түүх
    •   35 мм-ийн дуранд
    •   Гаднынхны нүдээр Монгол
    •   Маргааш ажилтай
  •  Үзэх  
    •   Фото
    •   Видео
    •   Зурган өгүүлэмж
  •  Хэв маяг  
    •   Подкаст
    •   Хүмүүс
    •   Гэртээ тогооч
    •   Аялал
    •   Зөвлөгөө
    •   Хоол зүйч
    •   Миний санал болгох кино
    •   Миний санал болгох ном
  • English
  • Цаг агаар
     19
  • Зурхай
     10.01
  • Валютын ханш
    $ | 3593₮
Цаг агаар
 19
Зурхай
 10.01
Валютын ханш
$ | 3593₮
  • Мэдээ 
    • Улс төр
    • Эдийн засаг
    • Эрүүл мэнд
    • Соёл урлаг
    • Спорт
    • Нийгэм
    • Бизнес
    • Боловсрол
    • Дэлхийд
    • Технологи
    • SOS
    • Мөрөөдлийнхөө зүг
    • Ногоон дэлхий
    • GoGo ил тод байдал
    • Өнөөдрийн вакцин ирээдүйн хамгаалалт
  • GoGo булан 
    • GoGo Cafe
    • Гарааны бизнес
    • Соёлын довтолгоо
    • СEO
    • Элчин сайд
    • GoGo асуулт
    • МЕГА ТӨСӨЛ
    • ГУТАЛ
    • Хүний түүх
    • 35 мм-ийн дуранд
    • Гаднынхны нүдээр Монгол
    • Маргааш ажилтай
  • Үзэх  LIVE 
    • Фото
    • Видео
    • Зурган өгүүлэмж
  • Хэв маяг 
    • Подкаст
    • Хүмүүс
    • Гэртээ тогооч
    • Аялал
    • Зөвлөгөө
    • Хоол зүйч
    • Миний санал болгох кино
    • Миний санал болгох ном
  • English
gogo logo   Бидний тухай gogo logo Сурталчилгаа байршуулах gogo logo Редакцийн ёс зүй gogo logo Нууцлалын бодлого gogo logo Холбоо барих
gogo logo
Цаг агаар
 19
Зурхай
 10.01
Валютын ханш
$ 3593₮
icon Онцлох
icon Шинэ
icon Тренд
  Буцах

Сингапурын эрдэмтэд пробиотикийн найрлагатай шар айраг гарган авчээ

Дэлхийд
2017-07-02
0
Twitter logo
0
Twitter logo
Дэлхийд
2017-07-02
Сингапурын эрдэмтэд пробиотикийн найрлагатай шар айраг гарган авчээ

СИНГАПУР./TASS/. Хүний дархлааны тогтолцоог зохицуулдаг, хор болон вирусыг устгадаг нянгийн гаралтай бодис болох пробиотикийг найрлагад нь нэмж оруулах замаар хүний эрүүл мэндэд ашиг тустай шар айргийг Сингапурын эрдэмтэд гарган авчээ. Энэ тухай пүрэв гарагт Сингапурын Үндэсний их сургуулийн /NUS/ төлөөлөгч Кэролина Фон мэдээллээ.


“Пробиотикууд нь хүний биед ашигтай гэдгийг хүмүүс  эртнээс мэдэх болсноос гадна исэлдэлтэд ордог олон тооны хүнсний бүтээгдэхүүнүүдэд “сайн нянгууд” агуулагддаг байна. Гэсэн хэдий ч эдгээр бодисуудыг шар айрагны найрлагад оруулж байгаагүй юм” хэмээн төслийг зохиогч, 4 дүгээр курсын оюутан Элсини Чань ярьж байна. Тэрбээр судалгааныхаа явцад хэд хэдэн асуудалтай тулгарсан ба тэдгээрээс хамгийн хэцүү нь шар айрганд пробиотикийн өсөлтийг зогсоодог зөрөг цэцгийн хүчил агуулагддаг явдал байсан аж.

Гэсэн хэдий ч есөн сар орчим үргэлжилсэн туршилтын дүнд пробиотикийн штаммын амьдрах чадварыг нэмэгдүүлж чаджээ. Үүний тулд усан үзмийн шүүсэнд агуулагддаг сахарыг хэрэглэдэг сүүний хүчлийн нянг ашигласан байна. Түүний ярьснаар “эцсийн бүтээгдэхүүн нь 3,5 хувийн согтууруулах бодисын агууламжтай, хурц гашуун амттай” болсон аж. Мөн “100 мл шинэ шар айрганд 1 тэрбум орчим пробиотик агуулагдаж байгаа ба пробиотик, пребиотикийн олон улсын эрдэм шинжилгээний холбоо чухам ийм тунг хэрэглэхийг зөвлөдөг” гэдгийг зохиогч дурдлаа.
Судлаачдын баг өвөрмөц найрлагатай шар айрганыхаа жоронд патент авах гэж байгаа тухай NUS-ийн төлөөлөгч мэдээлжээ.

О.Барс

СИНГАПУР./TASS/. Хүний дархлааны тогтолцоог зохицуулдаг, хор болон вирусыг устгадаг нянгийн гаралтай бодис болох пробиотикийг найрлагад нь нэмж оруулах замаар хүний эрүүл мэндэд ашиг тустай шар айргийг Сингапурын эрдэмтэд гарган авчээ. Энэ тухай пүрэв гарагт Сингапурын Үндэсний их сургуулийн /NUS/ төлөөлөгч Кэролина Фон мэдээллээ.


“Пробиотикууд нь хүний биед ашигтай гэдгийг хүмүүс  эртнээс мэдэх болсноос гадна исэлдэлтэд ордог олон тооны хүнсний бүтээгдэхүүнүүдэд “сайн нянгууд” агуулагддаг байна. Гэсэн хэдий ч эдгээр бодисуудыг шар айрагны найрлагад оруулж байгаагүй юм” хэмээн төслийг зохиогч, 4 дүгээр курсын оюутан Элсини Чань ярьж байна. Тэрбээр судалгааныхаа явцад хэд хэдэн асуудалтай тулгарсан ба тэдгээрээс хамгийн хэцүү нь шар айрганд пробиотикийн өсөлтийг зогсоодог зөрөг цэцгийн хүчил агуулагддаг явдал байсан аж.

Гэсэн хэдий ч есөн сар орчим үргэлжилсэн туршилтын дүнд пробиотикийн штаммын амьдрах чадварыг нэмэгдүүлж чаджээ. Үүний тулд усан үзмийн шүүсэнд агуулагддаг сахарыг хэрэглэдэг сүүний хүчлийн нянг ашигласан байна. Түүний ярьснаар “эцсийн бүтээгдэхүүн нь 3,5 хувийн согтууруулах бодисын агууламжтай, хурц гашуун амттай” болсон аж. Мөн “100 мл шинэ шар айрганд 1 тэрбум орчим пробиотик агуулагдаж байгаа ба пробиотик, пребиотикийн олон улсын эрдэм шинжилгээний холбоо чухам ийм тунг хэрэглэхийг зөвлөдөг” гэдгийг зохиогч дурдлаа.
Судлаачдын баг өвөрмөц найрлагатай шар айрганыхаа жоронд патент авах гэж байгаа тухай NUS-ийн төлөөлөгч мэдээлжээ.

О.Барс

Twitter logoPost
gogo logo
gogo logo   Бидний тухай gogo logo   Сурталчилгаа байршуулах gogo logo   Редакцийн ёс зүй gogo logo  Нууцлалын бодлого gogo logo   Холбоо барих

© 2007 - 2025 Монгол Контент ХХК   •   Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан